March 26, 2011

perkahwinan

tahniah .! azlinda mohammad , my cousin . cantek okeh , happening bila dah lame tak kumpul dengan sedara mara . bile dengar bunyi kompang automatic sume akan tejenguk jenguk dan mula lah masing masing cari port yang best depan pelamin , tapi cek special kes , takyah berebut rebut nak g depan , sebab cek dengan cameraman tu ye ade camera gedabak tuh . sume bagi cek jalan . haha . maceh makcik . *wink . tapi menci betul dgn mat cmreman tuh , sik blok je bile cek nak amik gmbo . huh , menci menci , takot gambar cek lg cntek dr die lah tu . lalala . last last pic pengatin skit je . sory yer kak teh . :)














paling malas nak jawab soalan bile cek pegi kenduri or jumpe sedara mare . 

makcik : ouh dah besar ye , buat apa sekarang . study lagi . ? 
chenta  : hehe . ha'a study lagi . (dalam hati , cek dah tau ape soklan seterus nye . demn )
makcik : lame btul belajar -nye , bila lagi nih . ? 
chenta  : hehe . lek lu , ramai yang belom lagi .. tak baek langkah bendul . ( sambil menyenarai kan name2 mereka yg layak untuk menyelamatkan diri . ) HAHA . 

jodoh pertemuan tu di-tanganNya . kita hanya merancang je kan. wink . :)

March 25, 2011

wonderland , melaka

again , lepaking with my bff . lokasi kali ni kat wonderland melaka . last minute planning tu mmg jadi dari yang plan bebulan bulan . tu yang sampai ade yang mengamuk dengan cek . haha .

best memang best , tapi akibat yang di-tanggung selepas itu . ouh , gelap gulita . mane tak gelap dari kul 11 am berendam sampai kul 4pm . hamik dengan air klorin-nyer . demn . tapi sangat best . ! masuknya rm30 for adult . sangat exited sampai malam tak boleh tido . haha . sebenarnye plan nak pegi gambang , tapi melaka je yang sampai . balik dari wonderland , singgah a'famosa and malam kami naik river cruise . best best . pegi nyer 5hb mac 2011 . bru nak upload pic . hehe


setibenye kami di wonderland . panas tak hingat . !

slide yang kat belakang kami ni mmmg bbeeeeeeesssstttt .


my love bff .
filzah+ajim (white) , siti+epy (red) , cikin+naz (purple) and eliz+syuk (grey) .

 memory at a'famosa




Arigato Gozaimashita,
chentahatie

March 23, 2011

playground .

inilah anak anak buah cek , iqbal (5tahun) and iqram (3tahun) . dan yang kawan kawan mereka cek taktau nama . hehe , adat surirumah bile petang akan bawak anak anak mereka ke port untuk bergossip . ( cek agak jer . betul ker tak , tapi gaya macam betul je . HAHA ) 

walaupon my sis tak sihat , tapi terpaksa membawa dua hero ni jauh dari kawasan umah , sobab eh . umah mereka telah dipenuhi dengan lampu lampu spotlight . ade shooting untuk iklan sabun fab . al-kesah orang shooting ni mmg penat btul kan .tunjuk kat tb tak sampai bape saat pon , tapi dari subuh sampai sekarang ni pon belum habes. ish ish ish . walhal shoot untuk iklan sabun jer . bayangkan lah yang cerita or filem yang kite tengok kat tb tu . ouh . 

so , oleh kerana lalu pon tak boleh , bunyi tepon pon tak bole , nak bersin pon tak bole jugak , cut . ! cut ! cut ! ( almost 1++ kot .. ) terpaksa lah tuan punya rumah dan anak anaknya ni melarikan diri ke playground . hehe . cek pon join jugak . best ooo men buai . haha . 

 murtaza iqram ruslee

 mujaheet iqbal ruslee



 kawan dikarm and iqbal 





rase macam nak jadi budak budak balik je ! haha .wink wink


first scrapping . !

felt suda , quilling pon dah cube , now cek try buat scrapping pulak . thanks to sis liz , kerana bertanyakan pasal scrapping . kalau tak compom cek tak terfikir nak buat . ( sis punyer tak siap lagi .sory yer .. dalam proses ..hehe )

mase cari bahan bahan untuk scrapping ni , ouh sungguh lah exited . ! banyak betul yang cute cute , sampai rambang mata nak pilih . sekarang ni kalau pegi shopping complex , tempat pertama yang akan di tuju adalah stationery . ! ouh my gucci . kalau dulu , lalu depan pon buat tak tau je . *wink .


my first scrapping :)

(code : SC1)

 (code : SC2)

(code : SC3)

how to order ?

you can order:
(scrapping)
1.greeting cardz
2 .bookmark
3.Album cover
4 .signage
5.etc.
 
Send an email to:
 
name :
type of order:
quantity:
hp no :
due date :
 
Prices can negotiable if order in bulk .100% handmade .and sume harga yg ditawarkan tidak termasuk kos penghantaran.Segala details mengenai bayaran akan di hantar melalui email.
Order hanya akan dibuat selepas bayaran diterima .
 
 
 
 
Arigato Gozaimashita,
chentahatie




tadaaa ..

morning peeps . ! dah lame siap sume quillingz nie , tapi tak ade kesempatan untuk mengambil gambar . hehe . so , jom cuci cuci mata , tak mampu nak buat yang hebat hebat and grand macam crafer yang lain . insyaAllah , akan cube belajar lagi . sedey , ade beberapa items yang tak sempat ambil gambar dan suda di pos kepada customer . hope uolls like it . :)

 bookmark (code : Q4)

gift box (code : Q5)

 card ( code : Q6)

card (code : Q7)

card (code : Q8 )

how to order ?

you can order:
(quilling)
1.greeting cardz
2 .bookmark
3.Album cover
4 .signage
5.etc.
 
Send an email to:
 
name :
type of order:
quantity:
hp no :
due date :
 
Prices can negotiable if order in bulk .100% handmade .and sume harga yg ditawarkan tidak termasuk kos penghantaran.
Segala details mengenai bayaran akan di hantar melalui email.
Order hanya akan dibuat selepas bayaran diterima .
 
 
Arigato Gozaimashita,
chentahatie

March 18, 2011

maaf or sorry

esok tak koje kan , ate bole lah tido lambat . hehe . al-kesahnye , dah lame tak rase happy macam nie , ye lah macam orang slalu cakap , what goes around comes aroundkan . huhu . kalau dulu hidup kite tak happy , tak bahagia mungkin ade sebab sebab tertentu kan , so tak salah kalau kite nak ubah sume tu . betul tak , ?


and , i'm happy with everything now . dah tak saket kepala nak pikio macam macam . take it easy and always think positive . yes . itulah perinsip cek sekarang , tapi mungkin faktor sekeliling mempengaruhi juga kan . uoolls penah dengar tak , orang cakap pasal maafkan sesiape saje yang buat salah or sakitkan hati kite sebelom kite tido . ? hurm . itulah yang cek amalkan , tak kisah lah orang tu mengumpat kite ke , sah2 kite tak tau kan . tapi kite maafkan je , and berharap orang lain pon dapat maafkan kite . tak kisah lah kesalahan tu bile , kalau cter tu 10 thn lepas , comfirm lah kite tak ingat dah kan , dan mungkin tak jumpe pon dah org tu kalau nk mintak maaf . 

nobody perfect ryte . ? tak salah kalau kite memaafkan org lain . hidup pon rase lagi aman , tenang and lapang je . takcaya cube try test . hehe .dan di kesempatan ini , (ceh.macam nak buat ucapan hari raya lak . haha . )cek nak mintak mahap lah kat sume kalau ada terkasar bahasa ,  hehe . and terima kaseh coz sudi membaca , jgn lupe try test yer .  

‎"For every minute you are angry , you lose sixty seconds of happiness..






Arigato Gozaimashita,
chentahatie

March 17, 2011

bile boss takade .

setelah sekian lame tak meng-hapdate blog ni , petang ni bru kesempatan . hehe .
situasi di-office apabila sume boss tiada . macam-macam kerenah . ade yang melalak , yang tak boleh tahan ramai backup singer . ! HAHA . kalaulah bole cek record sore mereka , pasti meletoop . ade yang tengah mengemas . al-maklumlah , tempat baru kan , banyak lah barang yang nak kena kemas kan bos naz. bila orang laki mngemas , paham - paham jelah , macam macam bunyi ada . tapi sangat lah tekun melihat mereka . hehe ( bape lame lah tu bole kekal tu , kite tngu dan lihat ...) oppss . :P

yang layan lagu sekian hal , yang men game pon boleh tahan gak . (yang nie , hari hari pon men game tembak tembak . cek nampak sebab meja cek belakang meja die . hoho ) haha . antara lagu yang mereka sambung menyambung . " merobek hatiku ..cinta yang fana......" haha . gile kentang punyer tangkap leleh . best kalau tengok gelagat orang , macam macam style . naseb baek lah cek sowang je pompuan dalam office nie , kalau ade geng ntah macam mane lah agaknya . bile sowang mati kutu lah jadinya . ! demn .

dan dengar cite , esok pon big boss tak masuk office . oh my gucci . satu berita yang sangat best . haha . apalagi , esok kna bawak kertas mertas cek yang dah lame besawang kat dalam box tu lah . yiippie . ! tak pon , apply cuti je lah esk . hah . gud idea rite . jom apply cuti beramai ramai . ! hahaha .





Arigato Gozaimashita,
chentahatie

March 11, 2011

choc cake early morning .

ouh deliciousz . yummy . kruik kruik pwot cek munyi dikala melihat cake ini . sedap nye ... hahaha . uools tak teringin ker . ? walaupon cek blom sempat merasa . tp dah terliur2 dah nie .. hai lah miss daria . post ler ke cek sekeping ha . hehehehe .


adeh sabor chenta..sabo..dugaan di pagi hari ..haha . anda nk order , ? ha sile2  ke homemade-chocolatecake .



March 10, 2011

how to order .?


you can order:
(quilling)
1.greeting cardz
2 .bookmark
3.Album cover
4 .signage
5.etc.
 
(felt)
1.keychain
2.bookmark
3.card
4.hp / external case
5.pencil case
6. name alphabet (t-shirt)

Send an email to
 
name :
type of order:
quantity:
hp no :
due date :
 
Prices can negotiable if order in bulk .100% handmade .and sume harga yg ditawarkan tidak termasuk kos penghantaran.
Segala details mengenai bayaran akan di hantar melalui email.
Order hanya akan dibuat selepas bayaran diterima .
 
 
Arigato Gozaimashita,
chentahatie

March 1, 2011

Join Bloglist Ujang9897


* klasik header
* blog yg sempoi
* owner yang tak bpe btul . haha .jz kdng !

:)

ShoutMix chat widget
 

chentahatie Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!