February 8, 2011

ucapan ajaib..?

yes..! apekah ucapan ajaib bagi anda..?..i love u...? i miss u..? tapi bagi cek ialah TERIMA KASIH...tak susahkan nak ucapkan terima kasih..tak kire lah dari umor bape,bangsa ape sekali pon sume pon tahu apa itu "terima kasih" kan...


thanks enchek goooglez

bila kite mintak tolong atau pon kite diberi pertolongan daripada org lain, tak salah rasenya kalau kat ujung tu kite selit kan dengan ucapan terima kasih..for me ucapan tu sangat-sangat berharga..kalau penat buat keje pon,hilang rase penat tu automatik lah..huhu..

tak semetinyer kite kna mengharapkan balasan or penghargaan yang mahal ker,besar ker kan..so..biase-biase kan lah hidoop kite ni dengan menyebut perkataan TERIMA KASIH yer....tak salah pon..why not bile dah ucap terima kaseh tu selitkan sekali dengan senyuman anda..sedekah yang paling mudah ialah dengan senyuman ...


and here list off terima kaseh dari pelbagai bahasa..

Bahasa Inggris : Thank You, Thanks, Thank You Very Much
Bahasa Prancis : Merci, Merci beaucoup
Bahasa Jerman : Danke
Bahasa Spanyol : Gracias
Bahasa Jepang : Arigato, Arigato Gozaimasu, Arigato Gozaimashita
Bahasa Belanda : Dank Je
Bahasa Italia : Grazie
Bahasa Portugis : Obrigado
Bahasa Korea : Gamsa-hamnida
Bahasa Mandarin : Xie-xie
Bahasa Arab : Syukron
Bahasa Ibrani : Toda
Bahasa Afrika : Dankie, Baie Dankie
Bahasa Mesir Kuno : Dua Netjer en ek(ke cowo), Dua Netjer etj (ke cewe)
Bahasa Yunani : Sas efharisto, efcharisto
Bahasa India : Danyavad, Dhanyawaad, Shukriya
Bahasa Islandia : Takk, Takk fyrir
Bahasa Finlandia : Kiitos, Kiitoksia
Bahasa Wales : Diolch yn fawr
Bahasa Tagalog : SalamotBahasa Thai : Khwap khun, khwap khun khrap
Bahasa Tibet : Tujechhe
Bahasa Scotlandia : Thank ye, Thenk Ye
Bahasa Sansekerta : Anugurihiitusomi
Bahasa Rumania : Multumesc
Bahasa Jawa : Matur Nuwun,...[wis ngerti kabeh...]

 and....TERIMA KASIH coz sudi melawat my blog and membaca yer...

4 comments:

nazirulhazwan~ on February 8, 2011 at 12:21 PM said...

bagus, nati aku copy.hahaha

chenta hatie on February 8, 2011 at 12:24 PM said...

hahahah..copy je..pomot sket r blog cek ni wahai dato'..hahahaha

kay_are on February 8, 2011 at 1:29 PM said...

dalam bahase isyarat ade x?? =P

chenta hatie on February 8, 2011 at 2:28 PM said...

ade kay_are...
click this link ya...

http://1.bp.blogspot.com/_N3FDzN_piBM/SPk0qr2j75I/AAAAAAAABAY/2gOYzXpHuI4/s320/18.bmp
:)


ShoutMix chat widget
 

chentahatie Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!