January 28, 2011

cinta sempurna

"Kami memang sangat rapat dan saya memang tak berapa selesa nak cerita sangat kerana kami masih dalam proses mengenali."


itulah kata yuna 25, yang telah mengaku dengan hubunganye bersama Qi 34..dunia artis kan..tapi tulah..bukan cek nak mendoakan yang buruk..tapi berharap lah sangat depa ni kekal..jangan setahun due je..

ape2 pon..artis tetap artis..buat ape pon orang akan bercakap, artis cabut gigi pon nak msk surat khabar..ish ish ish..adekah wartawan tade kje or da taktau nak tulih ape dah kot kan..? walaupon cek ni bukan artis..tp pde pendapat cek lah, bagilah golongan artis ni privacie ckit..huhu.. depa pon manusia jugak...

memanglah dah tu kerja wartawan..tapi takkan lah tade citer len yang nk tuleh..and..ape salah nye tuleh yang baek2..kalau tuleh yang buruk pasal artis tu po berpade2 lah kot..ker camner..? huhu..

*ape2 pon, kalau dah artis tu, artis jugak lah..walau pon cek tak minat sgt dgn yuna, cek doakn depa bahagia.. peace yo.!

ehsan enchek kosmo & google

kejam..!!

Paksa anak yatim cari dana..???

PORT DICKSON – Setelah sekian lama bebas mengeksploitasi kanak-kanak dan remaja miskin serta yatim piatu seramai 83 orang supaya melakukan jualan amal hingga lewat malam setiap hari, sebuah pusat tahfiz di sini diserbu pihak berkuasa kelmarin.
Serbuan ke atas pusat yang terletak di Ambang Kota, Lukut itu dibuat selepas orang ramai mengadu tidak tahan lagi melihat pelajar terbabit dipaksa menjual peralatan ibadah, buku, minyak angin dan kismis tanpa sebarang upah.
Ketika pengusaha pusat tahfiz itu lena tidur, kanak-kanak terbabit terpaksa tidur beralaskan lantai simen setelah kepenatan ‘bekerja’ atas alasan ia adalah sebahagian kurikulum keusahawanan pusat tahfiz tersebut.
Jurucakap Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan (JHEAINS) berkata, siasatan mendapati kanak-kanak tersebut dibawa dengan kenderaan ke beberapa lokasi sekitar Port Dickson, Seremban, Nilai dan lain-lain tempat untuk menjual barangan tanpa sebarang upah.


sumber : kosmo & enchek google

apelah kejam sangat sekarang ni....dah lah budak2 tu anak yatim..ish ish ish...kalau pegi makan area kg.baru..korang boleh kire se-mlm tu bape ramai yg akn dtg mntak sedekah dgn korang..sampai ade sekali tu, cek tgh makan..ade yang dtg bwk surah yassin yang dah koyak2..dari surau@masjid mne lah dorang amik agaknye...al-kisah kalau yang kat tangga2,jambatan2 kat masjid jamek..besepah2..bawaklah ank2 kecik sbg point..kesian tu mmg kesian..tapi ble skrg ni lgsg tak nmpk lagi da yg btul2 ssh....
cek pnh kna hamun gak sbb tak bg duet..hampeh je..bkn cek takmau bg duet...tp mse tu die punye kasut lagi mahal dr cek kn...baju laki die yg konon2 bute tu pon hushpuppies kot..mne tak sket mate cek pandang...hehe..
so lpas ni uoollss kna lah bejaga2..ye mmg besedekah itu amalan yg sgt2 bagus...tapi kna lah tgk pada keaadaan nye jgk..

January 24, 2011

OMG..!

hye uoollss..
saya salah kah.? apekah maksud sebenar bagi gambar ini...????

ini hanya utk kepastian..tade nk sentuh isu ape2 pon okeh.....

January 21, 2011

teddy bear & gegurlz


Teddy bear cu-te kan..biasenye org yg ade teddy bear ni mostly gurlz lah kan..tak kire lah besar ke,kecik ke yang penting ianya adalah “teddy bear”..pastu kalau lah teddy bear tu si jejaka kesayangan plak yang bagi..uiiiihhh….kalau bole pagi petang saing malam nak pelok nieh..kan..? haha..kalau bole pegi kelas pon nak bawak…bkan ape,takut roommate tumpang pelok.! *nope me okeh ..ahahaha..pnuh nie besusun atas katil,kadang2 sampai nak tido pon takde tempat..punye lah sayang kan teddy bear tu sampai sanggop tido sipi2 katil je.itulah gegurlz..perasaan menghargai tu mmg tak bole dipisahkan..kesimpulang-nye mmg sape yang ade teddy bear akan sayang kan teddy bear tu, konon cam menghargai sangat lah sebab si jejaka pujaan hati yang bagi.. tapi kan, agak-agaknye lah berape % je boy yang akan menghargai setiap pemberian dari gurlz….dan berape lame lah ianya akan bertahan..sehari.? seminggu.? Ke seminit jer.? Hurmm..Tapi ade jugak gegurlz yang tak-de perasaan . *opps..sape terase jgn marah cek noh….tapi kan bagus kalau si jejaka pujaan hati tu menghargai sumenye, bukan je barang2 yang gegurlz bagi…tapi menghargai segala-galanye…masalah-nye berapa % jer boy yang macam tu agaknye sekarang nie?…hurmm….
kamoo termasuk dalam golongan yang mane yer.?
A.     opcos lah sgt menghargai..!
B.     tengok gak ape yang dapat…
C.     ish..jiwang sangat lah beb ..sempoi2 suda..

January 19, 2011

JOM GEGAR BLOG

first time nak join segmen abg otai BEN
nak join jugak?jom2, klik kt link

ber-blog juge akhrnye *wink

hye uolls...
akhrnye ade gak cek blog sendiri.memandangkan ade new engenneerr kt my office sik bkk blog die jer kn..so nk gak a ade blog. huwahaha.. jgn marah oke mr nazirul. hahaha..tp sebenarnye bt blog sbb FB xble bkk..ngehngeh.so blog nielah akn meneman cek selama 4bulan nie..hehe..

*tak reti sgt nk ber-blog ni..sile tunjuk ajar ye..

ShoutMix chat widget
 

chentahatie Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!